:: EPH ::
- Springprides partipolitiskt obundna forum för samhällsdebatt
Bakgrund

RFSL Eskilstuna presenterar stolt "Eskilstuna Pridehouse"!

RFSL Eskilstuna är stolta över att presentera sitt senaste projektinitiativ, som man valt att kalla "Eskilstuna Pride House”.

Projektet ska vara ett löpande projekt fr.o.m. i år med höjdpunkt varje år att organisera och stå som huvudarrangör för samhällsdebatten kring HBT-frågor under helgen då Springpride-festivalen äger rum. Förebilden till projektet är Pride House i Stockholm, som på liknande sätt organiserar samhällsdebatten kring HBT-frågorna under Stockholm Pride.

Tanken föddes sommaren 2008 i RFSL Eskilstuna som övergick i diskussioner om ett nytt upplägg med Springpride-kommittén som tidigare organiserat samhällsdebatten kring HBT-frågorna under Springpride-festivalens flagg. Springpride-kommittén välkomnade detta
nya upplägg och fröet var därmed sått.

Det nya upplägget stöds helhjärtat av Springpride-kommittén som ser det som naturligt att RFSL Eskilstuna organiserar och står som huvudarrangör till ”Eskilstuna Pridehouse” eftersom de är stadens enda HBT-förening som arbetar med dessa frågor fortlöpande. Samarbetet mellan RFSL Eskilstuna och Springpride-kommittén har på detta vis fördjupats ytterligare.

Schemat för Springpride-festivalen och schemat för Eskilstuna Pridehouse kommer att synkroniseras så att besökarna inte missar något av helgens trevliga HBT-utbud under Springprides flagg.

Under 2012 kom RFSL Eskilstunas styrelse att besluta om att helt överlåta Eskilstuna Pridehouse till dess initiativtagare, Elias, att driva i fortsatt ideell regi. Kommande naturliga samarbeten kommer inte att påverkas negativt på grund av detta.

 


© Copyright 2009-2016. All rights reserved.

 

Bakgrund
StartsidaProgramNyheterLänkarKontakt / Bokning